Mirakel med Manitoba Cream – vetemjöl med stort V!

Har du någonsin undrat hur man kan transformera vanligt brödbak till något extraordinärt? Svaret är Manitoba Cream. Det här mjölet är inte bara en ingrediens, det är en revolution i köket.

Mitt första bak med Manitoba Cream blev en ögonöppnare. Tänk dig känslan när degen inte bara stiger, utan exploderar i volym. Under min första jäsning flyttade både lock och handdukar på sig när dryga litern deg expanderade nästan magiskt till fem gånger sin storlek – jag skojar inte, det var nästan som ett trick direkt från TV-shop, men i mitt eget kök!

Du kan hitta alla spännande detaljer om detta ”mirakelmjöl” på Finax.se, där de introducerar denna nyhet som kommer att förändra ditt bak för alltid.

Nu, hur testar man ett nytt mjöl bäst? Genom att baka något bekant. För mig blev det Ivans Sportbröd (denna gång utan rågsikt, som var slut). Det var en perfekt jämförelse för att se skillnaderna på det mest rättvisa sättet.

Redan när jag började med poolishen (en fördeg) märkte jag skillnaden. Mjölet betedde sig annorlunda; det bildade stora klumpar i degvätskan. Men tack vare min trogna assistent Loppan blev poolishen perfekt smidig. När poolishen var klar och jag blandade i resten av ingredienserna, blev jag förbluffad av glutentrådarna. De var tjockare, mer elastiska än vanligt mjöl. Utbakningen var som en dröm – degen gjorde motstånd och behöll nästan sin form hur jag än arbetade med den.

Resultatet? Femton frallor och ett stort bröd från ett ”diagnostiskt” bak. Och när det kom till smaken, wow! Frallorna var nästan dubbelt så stora som mina vanliga Ivans, trots att jag använde exakt 100 g deg för varje.

Det ultimata testet kom till frukosten nästa morgon. Familjen blev min jury. Inkråmet i brödet var härligt segt, och doften och smaken var precis som vanligt – helt underbar. Och ja, vi åt definitivt mer bröd än vanligt.

Sammanfattning: Oavsett om du är hembagare, nybörjare eller rutinerad, om du vill imponera på dina nära och kära med ditt bröd, är Manitoba Cream din hemliga genväg till ett fantastiskt resultat. Prova och se själv hur detta mjöl kan ta ditt bakande till nästa nivå!

Relaterade inlägg

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer