Orginalkassen från Middagsfrid

Är Orginalkassen ett bra alternativ för dig?
Middagsfrid logga
Olika matkassar från Middagsfrid
Mitt betyg av Orginalkassen från Middagsfrid
  • Pris
  • Kvalitet
  • Valmöjligheter
  • Leveranser
4.8

Summering

Idag ska vi prata om Orginalkassen från Middagsfrid. Det är en matkasse som erbjuder färska och näringsrika råvaror för att laga hälsosamma och goda måltider hemma.

Orginalkassen innehåller alla ingredienser du behöver för att laga tre till fem olika rätter för fyra till fyra personer. Recepten är utformade av professionella kockar och är enkla att följa, även för nybörjare i köket.

Läs den här recensionen om du är intresserad av att laga hälsosam och god mat hemma, men kanske saknar inspiration eller tid att planera och handla för varje måltid. Genom att använda Orginalkassen från Middagsfrid kan du spara tid och samtidigt laga näringsrika och välbalanserade måltider.

Som med alla mina recensioner kan du förvänta dig en objektiv och detaljerad recension av Orginalkassen från Middagsfrid, inklusive information om kvaliteten på råvarorna, smaken på maten och hur enkelt det är att följa recepten. Jag kommer också att diskutera priset på kassen och om det är värt pengarna. Med det sagt så har jag länkar till Middagsfrid som du kan använda som en genväg dit, om du använder länken så kan du få stora rabatter, och jag kan få en liten kommission.

Jag hoppas att denna recension kommer att hjälpa dig att avgöra om Orginalkassen från Middagsfrid är rätt för dig och din familj. Låt oss nu dyka in i detaljerna och se vad denna matkasse har att erbjuda!

Sending
Betyg från andra kunder
5 (2 röster)

Det bästa med Orginalkassen

Många recept
Du kan välja bland alla recept från Middagsfrid
Goda måltider
Middagarna blir riktigt goda om du följer recepten
Klimatsmart
Många ekologiska råvaror och svenskt kött
Orginalkassen Fakta
Lanserad2007
HemsidaMiddagsfrid.se
Pris per matkasseFrån 599 kronor
Pris per portionFrån 49 kronor
Rabatt: 50% rabatt på din första kasse med vår länk!
Fördelar
Klimatsmarta rätter
Lätttillagade
Många barnvänliga alternativ
Nackdelar
Den minsta kassen är relativt dyr per portion.
Testa OrginalkassenSpara 50% på din första kasse med vår knapp!
?

Vanliga frågor om Middagsfrid

Orginalkassen från Middagsfrid innehåller matvaror och recept för tre till fem middagar för två till fyra personer. Alla ingredienser är förpackade i separata påsar och märkta med en siffra som matchar receptet.

Ja, du kan byta ut alla recept i Orginalkassen till andra recept som Middagsfrid erbjuder under veckan. Dock så kan du inte byta ut recept efter att matkassen har börjat levereras.

Du kan inte byta ut enskilda ingredienser i Orginalkassen. Men när du väljer vilka recept du ska få i din matkasse så kan du se alla ingredienser som ingår, samt deras allergener, och då byta ut receptet om du vill.

Middagsfrid uppskattar att det tar cirka 30-45 minuter att laga varje rätt i Orginalkassen. Tiden kan dock variera beroende på din erfarenhet av matlagning och hur välutrustat ditt kök är. Jag brukar oftast ta det lugnt när jag lagar maten, så för mig tar det ungerfär 40 minuter i genomsnitt.

När du beställer Orginalkassen så blir det automatiskt en prenumeration, men den har ingen bindningstid, och du kan säga upp den när som helst.

Du kan välja att få hem din matkasse varannan vecka genom att gå in på din profil eller genom att kontakta supporten.

Orginalkassen kostar från 599 kronor per vecka, eller från 49 kronor per portion.

Ja, om du klickar på vår länk så kan du få 50% rabatt på din första Orginalkasse, och 25% rabatt på din andra och tredje kasse.

Testa OrginalkassenSpara 50% på din första kasse med vår knapp!

Recepten jag testade i Orginalkassen

Jag försökte välja en rad olika rätter från olika delar av världen för att få en bättre uppfattning av hur bra Orginalkassen från middagsfrid är. Här nedan kan du se rätterna jag testade, med en liten bild och beskrivning av hur jag tycker att rätterna var.

Pasta med varmrökt lax och spenatpesto

Pasta med lax och pesto från Orginalkassen

Pasta med varmrökt lax och spenatpesto är en fantastisk rätt som jag verkligen kan rekommendera (du kan se tidigare rätter genom att gå till middagsfrid.se). Peston har en härlig kombination av babyspenat och hasselnötter, vilket ger en god och näringsrik smak. Tillsammans med den varmrökta laxen blir det en perfekt balans mellan smaker och texturer. Dessutom är det en enkel och snabb rätt att tillaga, vilket gör den perfekt för en stressig vardag.

Yakiniku med wokade grönsaker

Yakiniku recept från Orginalkassen

Denna Yakiniku med wokade grönsaker är en fantastisk rätt som tar dig på en smakresa till Japan. Lövbiffen är perfekt marineras i smaker som ingefära, vitlök och sojasås, vilket ger en härlig umami-smak. De färggranna grönsakerna som blandas med lövbiffen ger en härlig textur och en explosion av smaker. Tillsammans med det fluffiga riset blir rätten en perfekt balans mellan smaker och texturer.

Enchiladas med egengjord tacosås

Enchiladas från Orginalkassen

Enchiladas med egengjord tacosås är ännu en fantastisk rätt som jag verkligen kan rekommendera. Den kryddiga fyllningen och milda osten tillsammans med den egengjorda tacosåsen ger en härlig smakupplevelse. Dessutom är det en enkel och snabb rätt att tillaga, vilket gör den perfekt för en stressig vardag.

Orginalkassen från Middagsfrid är bra eftersom de inkluderar en variation av rätter som passar för hela familjen. Denna rätt är ett utmärkt exempel på detta, då den är enkel att tillaga och har en smak som de flesta uppskattar.

Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås

Cevapcici från Orginalkassen

Ännu ett exempel på vad som gör Orginalkassen bra är denna Cevapcici som både smakar gott, och som de flesta antagligen inte har testat. De kryddiga järparna tillsammans med den söta tomatsåsen och de rostade grönsakerna ger en härlig smakupplevelse. Dessutom är det en hälsosam rätt med massor av grönsaker och protein.

Grekisk kycklingplåt med tzatziki

Kyckling med tzatziki från Orginalkassen

Grekisk kycklingplåt med tzatziki är den sista rätten som jag fick hem. De grekiska smakerna med oliver och tzatziki ger en härlig smakupplevelse tillsammans med den saftiga kycklingen. Dessutom är det en enkel och smidig rätt att tillaga då allt lagas på en plåt, vilket gör den perfekt på fredagen efter en stressig vecka.

Kvalitet på ingredienser och recept i Orginalkassen

Jag måste säga att jag blev imponerad av kvaliteten på ingredienserna i Orginalkassen. Allt var färskt och av hög kvalitet, och jag kunde verkligen smaka skillnaden i maten. Grönsakerna var krispiga och saftiga, och köttet var mört och smakfullt. Dessutom var alla ingredienser noga utvalda för att passa ihop och skapa välbalanserade måltider.

Recepten var också en höjdpunkt för mig. De var enkla att följa och jag är säker att jag skulle lyckas laga maten även om jag inte hade varit erfaren i köket. Dessutom var recepten välbalanserade och näringsrika, vilket gjorde att jag kände mig bra efter att ha ätit maten.

En annan styrka för Orginalkassen är variationen i rätterna. Jag uppskattade verkligen att det fanns olika typer av rätter att välja mellan, från köttbaserade rätter till vegetariska alternativ. Detta gjorde att jag kunde prova nya smaker och variera min kost på ett enkelt sätt.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att kvaliteten på ingredienserna och recepten i Orginalkassen från Middagsfrid verkligen uppfyllde mina förväntningar. Jag uppskattade verkligen den höga kvaliteten på ingredienserna och variationen i rätterna, samt hur enkla och näringsrika recepten var att följa.

Smak och variation

Jag blev glad över hur mycket jag gillade maten i Orginalkassen. Alla rätter var välsmakande och jag kunde verkligen känna att ingredienserna var av hög kvalitet. Dessutom var smakerna välbalanserade och jag kunde verkligen uppskatta de olika smakerna i varje rätt.

En annan styrka i smaken på maten var variationen i rätterna. Det fanns olika typer av rätter att välja mellan, från köttbaserade rätter till vegetariska alternativ. Dessutom var det enkelt att anpassa rätterna efter mina personliga preferenser, vilket gjorde att jag kunde prova nya smaker och variera min kost på ett enkelt sätt.

Jag uppskattade också att det fanns olika typer av kryddor och såser som följde med kassen, vilket gjorde att jag kunde anpassa smakerna ytterligare efter mina personliga preferenser.

Pris och värde på Orginalkassen

Pris och värde på orginalkassen

Pris och värde är viktiga faktorer att överväga när man funderar på att använda en matkasse som Orginalkassen från Middagsfrid.

Priset på Orginalkassen varierar beroende på hur många portioner du vill ha varje vecka. Priset börjar från 599 kronor för tre middagar för två personer och går upp till 999 kronor för fem middagar för fyra personer. Detta kan verka högt jämfört med att handla mat själv, men det är viktigt att tänka på att kassen innehåller högkvalitativa och färska råvaror som är noga utvalda av professionella kockar. Dessutom sparar du tid på att planera och handla för varje måltid, vilket kan vara ovärderligt för många människor.

Jag väljer alltid att köpa de största matkassarna jag kan, i det här fallet är det då fem recept för fyra portioner, så priset blir då bara 49.95 per portion. Du måste själv bestämma om du tycker att det är ett bra pris, men personligen så tycker jag att det är värt allt man får. För att sätta det i perspektiv så är det mindre än vad många fryspizzor kostar.

Jämfört med andra matkassar på marknaden är Orginalkassen konkurrenskraftig i pris. Det är också viktigt att notera att Middagsfrid erbjuder en hög grad av flexibilitet, så du har möjlighet att pausa eller avboka prenumerationen när som helst.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Orginalkassen från Middagsfrid är prisvärd för de som vill laga hälsosam och god mat hemma utan att behöva planera och handla för varje måltid. Dessutom kan man få en fantastisk rabatt genom att använda vår länk. Man kan få 50% rabatt på första kassen, och 25% rabatt på den andra och tredje kassen. Detta gör det ännu mer prisvärt att prova Orginalkassen från Middagsfrid!

Leverans och kundservice

När jag testade Orginalkassen så hade jag inte några problem alls med leveransen. Kassen levererades direkt till min dörr på den dag och tid som jag hade valt vid beställningen. Dessutom var kassen väl förpackad och alla ingredienser var färska och i gott skick. Som med de andra matkassarna från Middagsfrid så fick jag kylpåsar med i kassen så att råvarorna höll sig svala och fräscha.

Orginalkassen från Middagsfrid leverans

Även fast jag inte hade någon anledning att kontakta kundservicen nu så har jag tidigare gjort det i mitt stora test av Middagsfrid, och jag kan glatt säga att de gjorde så att jag kände mig värderad som kund. De är tillgängliga via telefon eller e-post och är snabba att svara på eventuella frågor eller problem som kunderna kan ha.

En annan styrka i kundservicen hos Middagsfrid är deras flexibilitet. Om man behöver pausa eller avboka prenumerationen så är det enkelt att göra det via deras hemsida eller genom att kontakta kundtjänst. Dessutom är de öppna för feedback och förslag från kunderna, vilket gör att man känner sig lyssnad på och uppskattad som kund.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Orginalkassen från Middagsfrid är en bra lösning för de som vill laga hälsosam och god mat hemma utan att behöva planera och handla för varje måltid. Kassen innehåller högkvalitativa och färska råvaror som är noga utvalda av professionella kockar, och recepten är enkla att följa och näringsrika. Dessutom är maten välsmakande och varierad, och leveransen fungerar smidigt med tillgänglig och flexibel kundservice.

Om du vill testa Orginalkassen så finns det inte något bättre tillfälle då du kan få hela 50% rabatt på dina första kasse. Så om du är intresserad klicka på knappen nedan och ta del av rabatten!

Testa OrginalkassenSpara 50% på din första kasse med vår knapp!