Söta våfflor. Salta våfflor. Recept på våfflor – med ägg!

Känner du doften av nygräddade våfflor? Ja, det är våffeldagen igen! För många av oss väcker våfflor minnen och känslor. Kanske har ditt våffeljärn samlar damm längst in i köksskåpet, men idag är dagen att damma av det. Tänk dig, att avstå från våfflor idag skulle vara nästan som att bryta en oskriven lag, eller hur? 😉

Så vi ger oss i kast med att göra egen våffelsmet – för vi vet alla att hemlagade våfflor slår förpackade varianter med hästlängder. Orsakar tanken lite våffelpanik? Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa!

Och sedan finns det de som inte anser våfflor vara riktig mat. Tänk så begränsad deras värld måste vara, utan våfflornas magi! 😄

Men vi vet bättre. En krispig våffla toppad med sötsyrlig hallonsylt och fluffig vispgrädde – det är ren och skär njutning, speciellt som efterrätt.

Recept på Hemlagade Våfflor (med Ägg)

Vårt recept är enkelt, men resultatet är fantastiskt. För de laktosintoleranta, kolla in Carinas laktosfria våffelrecept!

Ingredienser:

  • 250 g äkta smör, saltat
  • 2 dl högkvalitativ vispgrädde (utan tillsatser som E 407)
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl kallt vatten
  • 7 dl vetemjöl (prova gärna med dinkel eller andra spannmål för variation)
  • 4 fräscha ägg
  • 3 tsk bakpulver
  • ½ – 1 tsk salt

Tillagning:

  1. Smält smöret försiktigt och blanda det med grädde, mjölk, vatten och ägg. Vispa lätt för att inte överarbeta smeten.
  2. I en separat skål, kombinera mjöl, bakpulver och salt.
  3. Försiktigt, vänd ner de torra ingredienserna i vätskeblandningen tills du har en jämn smet. Undvik att överarbeta smeten.
  4. Grädda dina våfflor direkt, eller häll smeten i en stor PET-flaska för att göra våffelgräddningen till ett roligt äventyr!

Relaterade inlägg

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer