Tempo börjar med obemannade butiker

Tempo börjar ha obemannade öppettider

Matvarukedjan Tempo har nyligen lanserat ett spännande nytt koncept – obemannade öppettider. Dessa butiker är utformade för att ge kunderna en snabb och smidig shoppingupplevelse, utan att ens behöva tänka på öppettiderna.

Tempos plan är att du enkelt och tryggt ska kunna handla när som helst, vilket du kan göra såhär:

Logga in med bankID

Efter ordinarie öppettider så kommer du enkelt in i butiken genom att logga in med bankid, det gör så att det blir säkrare för både kunderna och Tempo.

Scanna dina varor

Sen kan du enkelt scanna dina varor med hjälp av Tempos app och betala direkt via mobilen.

Gå ut ur butiken

När du är klar så går du bara ut, och dörren låser sig automatiskt (glöm bara inte mobilen inne i butiken när du går ut 😉 )

Dessa butiker är inte lanserade ännu, så jag vet inte hur bra det funkar i praktiken, men jag kommer att vara positiv och hoppas på det bästa.

Vad innebär det för dig?

Men vad innebär detta för dig? Om du, som de flesta, jobbar ett vanligt 9-17 jobb så kommer det inte att påverka dig så värst mycket, i alla fall till en början. Du kommer antagligen fortfarande att handla under de ordinarie öppettiderna, och kommer antagligen som mest se en skyllt att det nu funkar att handla 24/7.

Men blickar man längre fram så kan det vara ganska stora förändringar för många, detta då Tempo nu kan ha möjligheten att öppna nya butiker i mindre orter. Detta kommer leda till att folk som bor i mindre byar kanske snart kan gå till butiken istället för att köra. Många mindre butiker är även stängda på röda dagar, och nu kommer detta inte att vara ett problem så om du behöver handla på, till exempel, julafton eller midsommar så kan du göra det.

Men det är inte bara kunderna som kan dra nytta av detta nya koncept. För Tempo innebär det också en möjlighet att minska sina kostnader genom att minska antalet anställda och öppna fler butiker. Detta kan i sin tur leda till lägre priser för kunderna och och förhoppningsvis ett lägre inflationstryck på sikt.

Bra även för dig som har en matkasse

Även om du har en matkasse, vilket kan vara rimligt då du är inne på denna sida, så kan det vara bra för dig. Många som använder matkassar bor på landsbygden där tillgången till matvarubutiker kan vara sämre. Detta kan göra det svårt ibland om du ska börja laga maten sent på kvällen, och märker att du saknar en av basvarorna som du ofta inte får med. Nu kommer du inte att behöva oroa dig för att butiken är stängd, i alla fall om du bor nära en Tempo-butik.

Om du inte ännu har en matkasse så är det verkligen något vi kan rekommendera, och om du vill veta vilken som är bäst så har vi en hel artikel om de bästa matkassarna i Sverige som du kan läsa.

Vilka butiker kommer att var obemannade?

Tempo kommer till en början bara ha 5 obemannade butiker, och dessa är:

  • Tempo Sundsvall Indal
  • Tempo Götene Lundsbrunn
  • Tempo Sandhamn Westerberg
  • Tempo Bollebygd Töllsjö
  • Tempo Mora Venjan

En av dessa butiker är relativt nära mig, så jag ser fram emot att testa deras nya koncept själv! Skriv gärna i kommentarsfältet om du själv har haft möjlighet att testa en av dessa butiker, och tack alla för att ni läste!

Relaterade inlägg

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer