Billigaste matkassen i Sverige

Spara tid och pengar med dessa billiga matkassar!
Billigaste matkassen

Om du letar efter den billigaste matkassen, då har du kommit rätt! På denna sida har vi samlat de bästa erbjudandena från olika matkasseleverantörer så att du enkelt kan jämföra och hitta den som passar dig bäst. Matkassar är ett bekvämt sätt att få hem varierad och nyttig mat, utan att behöva lägga tid på att handla och planera middagar. Genom att välja en billig matkasse kan du dessutom spara pengar på din matkostnad. Läs vidare för att hitta den billigaste matkassen som passar just dina behov!

Är den billigaste matkassen alltid rätt val?

Om den billigaste matkassen är rätt val eller inte beror på vad du prioriterar mest. Det finns många olika faktorer att ta hänsyn till när du väljer matkasse, och pris är bara en av dem.

Även om ett lågt pris kan vara attraktivt så kan det även vara värt att betala några kronor extra för att få en matkasse av hög kvalitet eller för att stödja hållbara producenter. Det är också viktigt att du får en matkasse som passar just din livsstil och dina preferenser, till exempel en vegetarisk eller vegansk matkasse.

De billigaste matkassarna kan ofta också vara begränsad när det gäller variation och färskhet, så det är värt att tänka på om ett dyrare alternativ kan vara bättre i längden för just dig.

Med det sagt så är priset viktigt, och genom att läsa våra recensioner så kan du hitta matkassen som är mest prisvärd för dig, även om den inte är den billigaste matkassen i Sverige. Om du inte vill läsa igenom alla våra recensioner så har vi också listat de tre billigaste matkassarna här nedan som samtidigt håller en hög kvalitet. Du kan välja en av dem och vara säker på att du får en matkasse som är billig, me samtidigt håller hög kvalitet.

ExpanderaMindre

Billigaste matkassen i Sverige 2023

Vi har gjort otaliga tester på alla matkassar i Sverige och hittat tre matkassar som har lägst portionspris, och samtidigt håller en hög kvalitet trots de låga priserna. Här är de tre billigaste matkassarna i Sverige för 2023.

Nummer ettMiddagsfrid
Nummer tvåHelloFresh
Nummer treLinas Matkasse
BIllig matkasse från Middagsfrid
Från 569 kronor per matkasse
Från 48 kronor per portion
Spara 30% när du använder knappen nedan!
BIllig matkasse från HelloFresh
Från 569 kronor per matkasse
Från 45 kronor per portion
Spara upp till 1177 kr när du använder HELLOAFF1177!
BIllig matkasse från Linas Matkasse
Från 649 kronor per matkasse
Från 55 kronor per portion
Spara 30% när du använder NYKUND_2023AFF!

1. Middagsfrid

Billiga matkassar från Middagsfrid

Middagsfrid är den billigaste matkassen i Sverige med ett imponerande portionspris på endast 32 kronor om du använder vår rabattkod.

Middagsfrid erbjuder inte bara en billig matkasse, utan också en med mångsidiga och nyttiga råvaror. Deras prisvärda menyer är dessutom enkla att följa och ger dig allt du behöver för att laga goda och billiga middagar hemma. Middagsfrid har även ett brett utbud av specialkassar, såsom vegetariska och veganska matkassar, för att passa olika behov och preferenser.

2. HelloFresh

Billiga matkassar från HelloFresh

HelloFresh är den näst billigaste matkassen i Sverige, och kostar endast 32.9 kronor per portion om du använder vår länk. Du kan då även spara hela 1177 kronor på dina första fyra matkassar.

HelloFresh erbjuder en mångsidig matkasse med nyttiga och smakrika råvaror, samt enkla och lättföljda recept (detta är matkassen som jag rekommenderade till min lillebror när han skulle börja laga mat). Deras utbud inkluderar även specialkassar för olika livsstilar och preferenser, som vegetarisk, lågkolhydrat och familjevänligt.

HelloFresh är dessutom en av de största matkasseleverantörerna på marknaden, vilket gör så att du får några fler leveransalternativ än vanligt.

Testa HelloFreshAnvända koden HELLOAFF1177 och spara upp till 1177 kr!

3. Linas Matkasse

Billigaste matkassen från Linas matkasse

Linas Matkasse är den tredje billigaste matkassen i Sverige, och kostar endast 38.46 kronor per portion om du använder vår länk. Om du gör det så får du den fin fina rabatten på 30% på dina första tre matkassar.

Den här matkassen innehåller en mångsidig mix av råvaror och recept för att laga goda middagar hemma till ett billigt pris. Alla matkassar som de erbjuder har även samma pris så du kan anpassa din matkasse efter dina personliga preferenser och behov, utan att betala något extra.

Testa Linas MatkasseAnvända koden NYKUND_2023AFF och spara 30%!

Det här ska du tänka på när du väljer den billigaste matkassen

När du letar efter den billigaste matkassen finns det flera faktorer som du bör ta hänsyn till. Vikten du måste lägga på dessa faktorer skiljer sig åt från person till person beroende på vad du tycker är viktigt.

  • Priset per portion: Priset per portion är naturligtvis en viktig faktor när du letar efter den billigaste matkassen. Du vill försäkra dig om att du får ett bra värde för dina pengar. Dock så är det viktigt att inte stirra sig blint på den billigaste portionen då det kan vara andra nackdelar med en så billig matkasse.
  • Mängd mat: Mängden mat är också en viktig faktor när du väljer den billigaste matkassen. Det spelar ingen roll om matkassen du väljer är fem kronor billigare om du måste äta två portioner för att bli mätt.
  • Innehåll: Se till att matkassen innehåller en mångsidig mix av råvaror och recept som både passar dina preferenser, men samtidigt har lite variation. Du kan snabbt tröttna på en billig matkasse om den aldrig varierar med recepten du får.
  • Specialkassar: Om du har speciella behov eller preferenser, som vegetariskt, glutenfritt eller familjevänligt, se till att matkassen har alternativ för detta.
  • Flexibilitet: Om du väljer en matkasse så är det viktigt att du inte behöver binda dig till ett visst antal månader, och detta är extra viktigt om du väljer en billig matkasse. Du måste kunna säga upp matkassen så fort du vill om du inte är nöjd.
  • Leverans: Se till att matkassen kan levereras till din adress och att tider och leveransvillkor passar dina behov.
  • Kundservice: Om det blir några problem med att matkassen kanske inte kom fram så måste det finnas en bra kundservice som snabbt hjälper dig. Företag som erbjuder billiga matkassar behöver spara pengar någonstans, och det är ofta att de väljer att använda sig av billigare leverantörer, då är det ännu viktigare att du har tillgång till en bra kundservice.
  • Bonusar och rabatter: För att göra matkassen ännu billigare bör du kontrollera om det finns några rabatter eller bonusar. Rabatterna för matkassar kan vara riktigt stora, och du kan spara över 1000 kronor genom att använda en rabattkod.

Om du inte vill göra jobbet själv och undersöka alla matkassar i Sverige för att hitta den billigaste så kan du enkelt välja en av de tre vi listade ovanför. Genom att välja en av dem så vet du att du kommer få fräscha, bra och samtidigt billiga matkassar hem till dig varje vecka. Du kan även testa några veckor med varje matkasse för att se vilken du gillar mest. Och bäst av allt är att du får en grym bonus när du köper en av matkassarna genom att använda våra länkar eller rabattkoder!

Billiga matkassar med bra råvaror

Det behöver inte alltid kosta en förmögenhet att få hem en matkasse med högkvalitativa och nyttiga råvaror. Det finns många leverantörer som erbjuder billiga matkassar med bra råvaror, så att du kan få en varierad och nyttig kost till ett lågt pris.

Att välja en billig matkasse med bra råvaror kan vara en bra lösning om du vill ha en hälsosam och varierad kost utan att lägga ut för mycket pengar. Genom att jämföra priser och läsa recension

Billiga ekologiska matkassar

Att välja en ekologisk matkasse är ett bra sätt att stödja hållbara producenter och bidra till en hållbar utveckling. Ekologiska matkassar kan dock ibland vara lite dyrare än standardkassar, men det finns även billiga ekologiska matkassar att välja mellan om du letar lite extra.

Bästa billiga ekologiska matkassen

Linas Matkasse, som är den tredje billigaste matkassen i Sverige, har en stor del ekologiska matvaror med i sina matkassar. Det är därför vi har valt att kröna dem till den bästa billiga ekologiska matkassen.

Billiga matkassar med närodlade råvaror

Att välja en matkasse med närodlade råvaror är inte bara en bra lösning för att stödja lokala producenter, utan det kan också vara ett hälsosamt och miljövänligt val. Då vi bor i Sverige så har närodlade råvaror har ofta lägre mängder bekämpningsmedel och andra tillsatser, och de har också en kortare transportsträcka vilket bidrar till lägre utsläpp. Genom att välja en matkasse med närodlade råvaror kan du därför bidra till en hållbar utveckling och en hälsosam kost. Tyvärr, liksom med ekologiska matkassar, så blir det ofta att du behöver betala lite extra för att få en matkassar med närodlade råvaror.

Bästa billiga matkassen med närodlade råvaror

Återigen är Linas Matkasse bäst. De erbjuder en matkasse med en stor andel ekologiska och närproducerade råvaror som dessutom är billigare än de flesta andra matkassarna i Sverige.

Så om du letar efter en billig matkasse med ingredienser av god kvalitet och hållbar produktion så är Linas Matkasse är det bästa valet för dig. Med Linas Matkasse får du en fräsch, varierad och hälsosam matkasse varje vecka.

Billiga matkassar för olika preferenser

Bara för att du letar efter en billig matkasse så betyder det inte att den inte också behöver täcka dina behov och preferenser. Det är kanske så att du har en småbarnsfamilj, så du behöver en billig matkasse som också har barnvänliga recept, eller så vill du ha en kasse som erbjuder lite mer exotiska och spännande rätter. Saken är den att de bästa billiga matkassarna ska kunna uppfylla kraven som du ställer på dem, och för att hjälpa dig hitta kassen för dig så har vi listat några av de bästa billiga matkassarna för olika preferenser och behov.

Billiga barnvänliga matkassar

Barnvänliga matkassar behöver inte betyda tråkiga recept, ohälsosamma måltider, eller dyrt halvfabrikat. Nej, matkasse-företagen vet att deras kunder behöver något som tilltalar både barn och vuxna, och att det även är viktigt att det är nyttigt. En annan fördel med barnvänliga matkassar är att recepten ofta går snabbare att tillaga, under 30 minuter för de flesta vi har testat. Detta är otroligt viktigt för föräldrar som kämpar med att få vardagen att gå ihop-

Bästa billiga familjevänliga matkassen

Vi kan inte annat än att säga att BetterFeast familjelådan är den bästa billiga familjevänliga matkassen som du kan köpa. Det finns tre anledningar till att BetterFeast vinner det här priset av oss. Första anledningen är att BetterFeast har ett unikt koncept där de ger dig nästintill helt färdiglagade maträtter som du bara behöver värma upp. Men blanda inte ihop detta med halvfabrikat, BetterFeasts maträtter är mycket godare, hälsosammare, och oftast även billigare.

För att nämna priset så kan du få en BetterFeast familjelåda för bara 55 kronor per portion, och genom att klicka på knappen nedan så får du även 50% rabatt på din första familjelåda!

Billiga matkassar med spännande recept

Billiga matkassar behöver inte betyda vanlig svensk husmanskost, du kan hitta billiga matkassar med läckra och spännande recept från hela världen, bara du är villig att leta lite. Dock så finns det inte någon matkasse som exempelvis enbart har indiska maträtter om det är det du är intresserad av. Men det finns flera bra matkassar som fokuserar på att ta fram recept med smaker som genomsnittssvensken antagligen inte har testat förut.

Bästa billiga matkassen med spännande recept

Om du är en sådan person som gillar att bli överraskad med nya och spännande recept, då har du faktiskt två riktigt bra alternativ att välja mellan.

Det första är ännu en gång Linas Matkasse. Vi har redan skrivit massa om dem på denna sida, men just nu har de en väldigt intressant matkasse med recept inspirerade av kalifornien. Vi har själva testat denna kasse och kan inte annat än att säga att det var riktigt, riktigt gott. När denna kasse slutar säljas så kommer det säkert något annat intressant, därför rekommenderar vi Linas Matkasse.

Men som vi nämnde, det finns två billiga matkassar som vi rekommenderar, och den andra är HelloFresh. HelloFresh är den billigaste matkassen i Sverige, en av de bästa matkassarna i Sverige, och relevant för det här stycket så har de en världens kök kasse.