söndag 18 juli 2010

Gott och enkelt bröd som är LCHF - här är beviset på att det går att baka själv!

LCHF och bröd. Big no no.. Att inte få äta bröd är det sämsta med LCHF-metoden. Men det går att baka själv och det blir, ursäkta språket, jefla gott!

LCHF BrödLCHF-bröd, ingredienser:

1 msk physilliumfrö, hela
2 dl finmixade valnötter, naturell
1 tsk bakpulver
½ tsk salt (eller något mindre, smaka på osten först)
2 dl (ca 40 g) riven ost, gärna fet
3 ägg

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt osten, äggen och rör ihop till en jämn smet. Häll massan i en smord form, ca ø 24cm med löstagbar botten och bred ut den jämt. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 min, kontrollera med provsticka. Låt svalna och skär i lämpliga bitar.

10 kommentarer:

Görel sa...

Har just bakat bröd utan mjöl, närmare bestämt med groddade vetekärnor. Jag fick tyvärr inte ihop det till ett bra bröd, men det jag åstadkom var himla gott. Flera av mina bakkompisar lyckades dock riktigt bra så jag vet att det går! Ska prova igen. Det måste väl vara ett ganska bra LCHF-bröd tror jag.

Anna Nilsson sa...

åh, ska hålla utkik! jag har varit på jakt efter ett lhcf-bröd som inte smakar ägg (så jag hoppas att det inte smakar det ;) )

Wojtan sa...

Hej

Ser fram emot receptet! Ser oerhört gott ut!

Åsa

Nina sa...

Jag vill ha receptet, ser jätte jätte gott ut... blir ju hungrig. =)

Kari Receptomaten sa...

Är det samma sak som vetegroddar tro? Isåf är det 39 g kolhydrater per 100 g torrvara. Recept? Bild?

Kari Receptomaten sa...

Det är ju ägg i brödet men med rätt ost kanske? Jag skulle säga att det är mer nötigt än äggigt.

Kari Receptomaten sa...

LCHF-brödet har nu ett recept! Ping @Wojtan @ArgBuggen mfl

Kari Receptomaten sa...

Nu så :)

Görel sa...

Nej, i det brödet groddar man hela vetekärnor och mixar dem sedan tillsammans med jäst, salt och honung. Det sista kan man förstås hoppa över. Här är en länk till en som lyckades: http://livinginthekitchenwithpuppies.blogspot.com/2010/07/babes-get-sprouting.html

Kari Receptomaten sa...

Tack för intressent länk! Undra hur mycket kolhydrater det blir i slutprodukten..?